Nativitas vzw

tentoonstelling 2016                                  23 juni 2016

Op deze zonnige namiddag was er een tentoonstelling van de kunstwerken die de deelnemers van de verschillende ateliers over het hele jaar hebben gecreëerd. Iedereen was terecht op zichzelf trots tijdens deze feestelijke gelegenheid!


Tijdens het wachten op onze musici, Nicolaï (piano) en Romain (percussie), die straks Balkanmuziek zouden spelen, werd er de gasten een verfrissend drankje geboden. Het vliersiroop wees heel populair! Het was dan ook van vlierbloemen gemaakt die we met onze gids Guillaume tijdens de laatste natuurwandeling in het Molenbeekdal geplukt hebben.


De culturele missie van Nativitas bestaat uit uitstappen naar het Koninklijke Museum voor Schone Kunsten van België (KMSKB), uitstappen naar de bioscoop en Wereldontdekking, de schilderateliers, de knutselateliers, het brei-en haakatelier, de concerten van de Muziekkapel Koningin Elisabeth, het volkskoor,...

De pittige toespraak van Sandra!
De pittige toespraak van Sandra!

Sandra, onze lievelingslid heeft een pittige presentatie van het programma van de KMSKB gegeven: van de "grote bewegingen van het XIX° eeuw" tot de "Tentoonstelling 2050" of van " het wezen of lijken" tot het observeren van "natuur en landschap".

Sandra  beëindigde haar toespraak met een belangrijke boodschap: " Nativitas gaf ons de kans om te ontsnappen, leuke ontmoetingen te maken, en om de schatten van verschillende musea te ontdekken. De schilders hebben ons getuigenissen van hun tijd achtergelaten en universele boodschappen die ons allemaal beroeren. Dankzij de brede kennis van Sarah, ligt de kunst nu in onze greep. We zijn nier meer bang om de deuren van een museum open te doen. Ik hoop dat ik andere kan aanmoedigen om met ons mee te komen!"


Corinne, die het BricolArt atelier leidt, werd geraakt toen Alex langs is gekomen. Alex is de zoon van Marina, die intussen ook oma was geworden. Marina stuurde Alex, die 12 jaar oud is, en zijn vierjarige zus naar de ateliers. Haar plotse overlijden laat in onze harten een grote leegruimte achter. Corinne schonk Alex een boek dat alle deelnemers van het atelier in herinnering aan zijn moeder realiseerden.

Samen met Marie en Johanna, een stagiaire, heeft Corinne ons heel mooie kunstwerken laten creëren.

Corinne werkt voor ATD Vierde Wereld en Marie bij Espace Livre: Le Maître Mot vzw.

De appels van het BricolArt atelier
De appels van het BricolArt atelier

Ondanks het feit dat de animatrice wegens ziekte moest stoppen, kon het atelier CréAction, dankzij schildermaniakken boordenvol talent,verdergaan. Het publiek was zwaar onder de indruk van de mooie schilderijen en sommigen werden verkocht om een pot voor de aankoop van materiaal te starten.

CréAction atelier
CréAction atelier

Boodschap aan alle haakenthousiasten: Myriam laat ons weten dat mannen hier ook welkom zijn!

Een hartje van het haakatelier
Een hartje van het haakatelier

We stonden allemaal versteld van het fantastische tussendoortje dat Gabrielle en Martine voor ons bereidden. Slagroomsoesjes en andere zoetige lekkernijen, sandwiches met zalm of schitterend versierde broodjes met plattekaas: iedereen vond hier iets naar zijn smaak. Dit werd allemaal vrolijk en gul door Tamara, Anne, Roger en Patrick geserveerd.

 

Hartelijke dank aan allemaal voor jullie volle inzet tijdens dit culturele jaar 2016

 

                                                                                                     Xuân

 

De deelnemers van de verschillende ateliers schonken Xuân, als dank voor haar inspanning van heel het jaar door, een mooie bloemenboeket.